RKI og RKI lån

– Hvad er RKI?

RKI står for Ribers Kredit Information og er det danske register for dårlige betalere. RKI registret bruges når virksomheder, butikker og banker skal vurdere din kreditværdighed. Ved kreditværdighed menes, din evne til at betale f.eks. et lån tilbage.

billige-lån.dk

Hvad skal jeg være opmærksom på ved RKI?

Hvis du står i RKI skal du være særligt opmærksom på, at du ikke kan låne penge i banken. Det er heller ikke sikkert, at du kan oprette lån uden sikkerhed online. Der er ikke ret mange virksomheder, som tilbyder dig at låne penge online, når du står i RKI. Hvis du ikke står i RKI, skal du blot være opmærksom på, at få betalt dine regninger i tide så du ikke bliver indberettet til RKI. Virksomheder som er tilknyttet RKI, kan indberette en dårlig betaler, hvis han/hun ikke betaler sine regninger, helt ned til 200 kr.

RKI lån – kan jeg låne selvom jeg står i RKI?

Hvis du ønsker at låne penge selvom du er registreret i RKI, eller EXPERIAN som det hedder i dag, er der flere ting du skal være opmærksom på. For det første er et RKI lån uden sikkerhed oftest en meget dyr måde at låne penge på, og ofte slet ikke muligt. Men kan jeg overhovedet optage lån trods RKI? Sandheden er den, at flere virksomheder før har tilbudt lån trods RKI, men de fleste, hvis ikke alle, er helt holdt med at tilbyde denne type online lån. Derfor kan vi hos Billige-lån.dk ikke tilbyde dig et lån når du er registreret i RKI. Det bedste du kan gøre, er at tage sagen alvorligt, og komme ud af RKI.

Hvordan kommer jeg ud af RKI?

Hvis du ønsker at komme ud af RKI, hvilket vil være en klar fordel for dig, skal du sørge for, at tage kontakt til de virksomheder/kreditorer du skylder penge og få lavet en afdragsordning. Når du har tilbagebetalt din gæld, skal du tage kontakt RKI/experian og anmode om at blive slettet. Alternativt skal du vente 5 år på at blive slettet. Jo før du får betalt det du skylder, jo før kan du komme ud af RKI og igen låne penge til det du ønsker. Det anbefales at søge professionel rådgivning, og få gennemgået sin økonomi, og få lagt et budget samt en plan for sin tilbagebetaling. CURODAN har specialiseret sig i dette, og står til din rådighed.

Hvordan finder jeg ud af, om jeg er i RKI?

Er du i tvivl om, om du er registreret som dårlig betaler hos RKI/ Experian? Dette kan du hurtigt finde ud af ved at tjekke www.dininfo.dk. Her kan du logge på og tjekke din nuværende RKI status online.
Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan benytte dininfo.dk, hvis du er registreret i folkeregistret med et af følgende:
– Navne- og adressebeskyttelse
– Adresse i udlandet
– Status som værende ”uden fast bopæl”
– Status som værende ”forsvundet”
Alle som registreres i RKI får direkte besked. Selv skriver RKI:
– Hvis du bliver registreret i RKI, bliver du automatisk informeret
– Hvis du betaler din gæld, bliver du øjeblikkeligt slettet
– Registreringer står max. 5 år. Hvis du ikke kan betale, må du altså vente 5 år på at blive slettet