Kassekredit

Hvad er en kassekredit?

En kassekredit er en kredit banken kan tilbyde dig. En kassekredit er en slags ”lovligt overtræk”. Hvis du i en måned ikke har penge til at betale dine regninger, kan du søge om en kassekredit i banken. Kassekreditten vil være en form for ekstra rådighedsbeløb, så du nu har råd til at betale dine regninger.

billige-lån.dk

Hvad skal jeg være opmærksom på ved en kassekredit?

Hvis du har en kassekredit, skal du være ekstra opmærksom. En kassekredit er der oftest ikke noget fast afdrag på (man kan godt få det), og derfor er det dit eget ansvar, at få tilbagebetalt din kassekredit. Altså at få din konto i plus igen. En kassekredit kan have flere forskellige vilkår.

Nogle oprettes uden tidsbegrænsning og afdrag, og på andre oprettes en fast tilbagebetalings tid med et fast beløb. Vælger man den sidste løsning, minder det meget om et lån. En ulempe ved en kassekredit kan være, at det ofte er svært at få den betalt tilbage igen, da man ofte vil benytte sig af muligheden for at trække på kassekreditten.

Fordele ved en kassekredit?

Fordelen ved en kassekredit er den fleksibilitet man opnår. Har man en for eksempel en svingende indtægt, kan en kassekredit være en god løsning. En kassekredit kan i et sådanne tilfælde være en god økonomisk buffer, så man kan være sikker på, at man har råd til at få betalt sine regninger i tide. Gør man ikke det, kan man have i RKI. Læs mere om RKI ved at anvende følgende link: RKI og RKI lån.

En kassekredit kan også være en god økonomisk buffer, som man kan have tilknyttet sin konto til uforudsigelige udgifter. Skal du for eksempel ud og rejse, kan en kassekredit være en god løsning i stedet for et lån. En kassekredit koster nemlig først penge, når du bruger af den, hvorimod et lån koster penge lige så snart du har oprettet det.

Det koster penge at låne penge

Man skal ved en kassekredit også være opmærksom på, at den koster penge at bruge. Mange steder koster den også penge at oprette. Den koster penge at bruge i den forstand, at man betaler renter af det beløb man trækker på sin kassekredit. Derfor anbefales det også klart, at man kun opretter en kassekredit eller lån, hvis man absolut ikke selv har pengene til det man ønsker at købe. Har man penge på en opsparing, er det en fordel at bruge af disse, da det ikke koster penge (renter) at bruge af sine egne penge. Når du benytter en kassekredit eller et lån, skal du huske på, at det er andres penge du bruger, og derfor koster det penge at bruge lånte penge.

Illustration af kassekredit:

 

Illustration-af-kassekredit

Kassekredit eller forbrugslån?

Mange spørger sig selv, skal jeg have en kassekredit eller et forbrugslån? Svaret er dog ikke lige til. Det kommer helt an på din situation. Står du og mangler penge til et nyt fjernsyn, computer eller andre forbrugsgoder, kan et lån være den mest optimale løsning, da du skal afdrage med et fast beløb hver måned, og på den måde er sikker på, at du får tilbagebetalt dit lån. Der findes et hav af forskellige forbrugslån online, og her på billige-lån.dk har vi et udvalg af de mest populære lån online. Det er nu nemt at få billige lån uden sikkerhed online. Du kan ansøge med det samme, og få svar inden for 15 min. Se vores liste af billige lån her: Lån penge nu.